Снимка PexelsОт НАП пуснаха официално съобщение, за да предупредят хората за

...
Снимка PexelsОт НАП пуснаха официално съобщение, за да предупредят хората за
Коментари Харесай

Разпространяват се нови фалшиви имейли от името на НАП

Снимка Pexels

От НАП пуснаха публично известие, с цел да предупредят хората за поредна машинация.  Нови подправени имейли се популяризират от името на Националната организация за приходите (НАП) , съобщиха от организацията. Писмата съдържат информация за възобновяване на налог в размер на 210 лева и приканват получателите им да отворят линк, на който да попълнят метода на заплащане.

Публикуваме текста на подправените електронни известия без редакторска интервенция:

„ национална организация за приходите на българия

Получихте 210 лева Възстановяване на налог

попълнете метода си на заплащане

Този развой може да отнеме 5-10 дни. Моля, щракнете върху връзката по-долу и изберете метода си на заплащане на възобновяване. "

От Национална агенция за приходите предизвестяват, че това съставлява класическа форма на „ фишинг “ офанзива , посредством която се цели опит за кражба на персонална информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н.

Ако получите подобен имейл, не го отваряйте, а го изтрийте . В никакъв случай не кликвайте върху линка. Ако към този момент сте го създали, сканирайте с антивирусна стратегия или потърсете подпомагане от IT експерт, поучават от Национална агенция за приходите.

Електронно писмо с сходно наличие бе публикувано и в дните към празниците. Тогава подателят употребява адрес: [email protected], написа topnovini.bg.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР